NOVOSTI  3.


      
          Na obostrano zadovoljstvo firme Nedjing d.o.o. i Autokuća Uno ovih dana odlučile su da postojeću uspješnu saradnju unaprijede novim poslovnim aranžmanima. Firma Nedjing d.o.o. koja se primarno bavi građevinarstvom, ali i distribucijom ulja i maziva trgovačke marke Slovenoil, te business consultingom stavila je svu svoju ekspertizu, kapacitete i iskustvo na raspolaganje kako bi udovoljila zahtjevima poslovnog partnera Autokuće Uno.

S druge strane, Autokuća Uno kao jedna od vodećih kompanija tog tipa na ovoj regiji opskrbila je novim vozilom firmu Nedjing d.o.o. te i na taj način potvrdila njihovo partnerstvo. U međusobnim razgovorima dogovorena je daljnja saradnja u smislu izgradnje poslovno – stambenih objekata za potrebe Autokuće Uno.

 Ovo je još jedan od dokaza koliko je neophodno i poželjno objedinjavanje kapaciteta i interesa svih poslovnih subjekata na području Općine Tešanj.


Link http://tesanj.net/2012/03/09/poznate-tesanjske-firme-nastavljaju-uspjesnu-saradnju/

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
    


           NOVOSTI  2.


           
     Na inicijativu g.Venana Hadžiselimović i firme NEDJING d.o.o. Tešanj, u petak 10.02.2012. godine potpisan je ugovor o organizovanju „ građevinskog konzorcija“ pri Udruženju privrednika „ Biznis centar Jelah – Tešanj „. Namjera potpisivanja ugovora jeste obezbjeđivanje uslova za aktivnije učešće kompanija iz građevinske djelatnosti sa područja općina Tešanj, Doboj jug i Usora na velikim projektima izgradnje značajnijih infrastukturnih objekata u BIH i na vanjskom tržištu. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
    
            NOVOSTI 1. 
              Na zadnje održanoj sjednici Skupštine Udruženja privrednika „ Biznis centar Jelah – Tešanj“ održanoj 10.02.2012.godine između ostalog dodjeljena su priznanja kompanijama za Privredni razvoj, investicije i zapošljavanje za 2010/2011.godinu. Predstavnik firme  NEDJING d.o.o. Tešanj g.Venan Hadžiselimović, je u ime firme u kategoriji srednjih preduzeća primio ovo priznanje koje predstavlja jasan dokaz da firma ide i razvija se u pozitivnom smjeru, jer je nagrada dodjeljena od privrednika Općine Tešanj.  


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
  


 
             NOVOSTI                                                   

                                                   
                   
Tešanjska građevinska firma „Nedjing“ proslavila deceniju i po svog postojanja. Jedan dio proslave upriličen je u restoranu „Ukus“ u kojem su čelnici „Nedjinga“ dodijelili priznanja svojim poslovnim partnerima.

Direktor firme „Nedjing“ Venan Hadžiselimović uručio je specijalna priznanja, firmi Piro-Promet kao najboljem dobavljaču i firmi Sockmakeru kao najboljem investitoru. I Općina Tešanj dobila je priznanje za podršku u radu firme „Nedjing“.

U ime Općine Tešanj priznanje je primio Hamzalija Hojkurić pomoćnik načelnika Fuada Šišića. U vrlo teškom vremenu od ratnih okolnosti do danas „Nedjing“ je uspio održati postojanje firme i razvijao se na jedan sistemski ali lagan način do današnjih dana.

Na isti takav način je i strategija razvoja firme „Nedjing“ što podrazumjeva stabilnu, fleksibilnu i operativnu firmu koja može zadovoljiti zahtjeve svih investitora u građevinarstvu s jedne strane a sa druge strane da pokušamo širiti dio djelatnosti i na ostale poslove koji mogu zadovoljiti potrebe tržišta. Kada to govorim, mislim na određene trgovinske aktivnosti, kroz nabavku i distribuciju motornih ulja gdje smo ovlašteni distributeri Sloven Oila, kroz usluge biznis konsaltinga i slično.

Međutim, osnovna djelatnost građevinarstvo biće zadržana i u narednom periodu. Riječi su direktora „Nedjinga“ Venana Hadžiselimovića. Firma „Nedjing“ do sada je izgradila oko pet stotina poslovno značajnih objekata i preko hiljadu i pet stotina stambenih i porodičnih kuća na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. 
Preuzeto sa :
http://tesanj.net/2012/01/03/nedjing-proslavio-petnaesti-rodendan/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
    

NALAZITE SE NA STRANICI : Novosti